Edwin Martins Brainwaves

English

Bitstorm

Sinds 2000 heb ik mijn eigen eenmanszaak: Bitstorm Internet Development. Ik ontwikkel websites voor bedrijven en in eigen opdracht.

Weblog over webdevelopment

Als webontwikkelaar kom ik regelmatig dingen tegen die andere webontwikkelaars ook wel interessant zullen vinden. Ik schrijf ze op op de homepage.

Weblog

Regelmatig schrijf ik een stukje over iets dat me opvalt, me bezighoudt of dat gewoon leuk is.

FontList

Na jaren voor het Internet te hebben geprogrammeerd, leek het me wel eens aardig om me wat in Windows te verdiepen. Het resultaat is het programmaatje FontList, dat een HTML-bestand maakt dat alle geïnstalleerde lettertypes laat zien. Ik geef het als freeware weg.

Game of Life

John Conway's Game of Life is niet echt een spel, maar een systeem bestaande uit cellen die afhankelijk van het aantal buurcellen kunnen uitsterven of zich vermenigvuldigen. Op deze manier evolueert het systeem zich tot verschillende patronen. Een vorm van kunstmatig leven, eigenlijk.

Firefox uitbreidingen

Ik heb twee Firefox uitbreidingen (extensions) geschreven. Met View Cookies kun je de cookies bekijken die een server op je computer heeft opgeslagen. Met Tweak Network kan je verborgen netwerkinstellingen aanpassen om de laadtijd van webpagina's te verbeteren.

Webontwikkelaar.nl

Op het Internet is heel veel informatie te vinden over hoe je een website kunt maken. Maar deze informatie is vaak sterk verouderd en gaat uit van browsers die niemand meer gebruikt. Op webontwikkelaar.nl vind je informatie van mij en Jolie over modern webontwikkelen, zoals een CSS cursus.

Mali

Ik reis en fotografeer graag. Wat is er dan mooier om dit te combineren? Bekijk de foto's die ik in oktober 1999 in Mali heb gemaakt. De pagina is gemaakt met Dynamische HTML.

Slagroomtaart voor Bill

Monopolies zijn slecht. Wie zich nog kan herinneren dat elk gezin in Nederland dezelfde grijze telefoon met draaischijf bezat, zal dat vast beamen. En vandaag de dag hoeven we maar naar de NS te kijken. Als zo'n monopolist zijn macht misbruikt en ook nog doet of er niets aan de hand is, dan zou je wel eens een slagroomtaart willen pakken en...

Tea Tricks

Tea Tricks, een Tetris-kloon, is een eenvoudig spel en erg verslavend. Uit onderzoek is gebleken dat dat vooral voor vrouwen geldt. Zij schijnen een sterke drang tot ordenen te bezitten.

Freesco

Met meerdere computers veilig een internetverbinding delen? Nodig: een oude computer en een floppydisk. Verscheen in de PC-Active van december 2000.

Jarx

Java progamma's onder Windows uitvoeren is niet zo vanzelfsprekend als het starten van gewone programma's. Om het starten van Java programma's gebruikersvriendelijk te maken, heb ik Jarx geschreven.

Browserreport

Wil je weten wat de eigenschappen van je browser zijn? Of wil je, als webontwikkelaar, weten welke browser die klagende bezoeker gebruikt? En met welke instellingen? Browserreport.com geeft een overzicht van de instellingen van je browser.