Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Foute software

do 16 okt 2003 23:44

Slechte software. Iedere computer gebruiker kent het wel: een programma doet niet wat 'ie moet doen of een programma crasht zelfs.

Vandaag kreeg ik er ook mee te maken: na het installeren gisteren van een handvol updates van Microsoft, wil m'n PC niet meer opstarten. Als Windows halverwege het opstarten is, klapt 'ie eruit en start de computer opnieuw op, waarna het liedje opnieuw afspeelt. Ik weet nu al waar ik het komende weekeinde aan kwijt ben :-(.

En waarom is, na een paar decennia, software nog steeds zo slecht? Omdat men features wil, en wel zo snel mogelijk. Als product A allerlei nieuwe eigenschappen heeft en product B niet, dan is het exit B. Zelfs als A nog fouten bevat en B later, maar zonder fouten, op de markt verschijnt.

Toch wordt foute software steeds minder geaccepteerd. Zo kwam vandaag het bericht dat de grootste Internet aanbieder van de VS, AOL, ruim 15 miljoen dollar moet betalen in 43 rechtszaken vanwege de slechte software van AOL. De verzekeringsmaatschappij is ook niet van plan dat voor AOL te gaan betalen.

Hopelijk wordt de software industrie eindelijk volwassen.

Reacties

Voeg je reactie toe: