Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Idiotie

vr 17 okt 2003 22:15

Vandaag is Petra begraven. Helaas kwam Jolie tijdens de kerkdienst in een situatie terecht die misschien het best te omschrijven is als een scene uit een slechte B-film.

Gisteren had Jolie van Petra's man Eddie begrepen dat er ruimte was voor een speech tijdens de kerkdienst, dus begon ze enthousiast een mooie speech te schrijven. Vanochtend, eenmaal in de kerk, kreeg ze van de dominee te horen dat er geen ruimte was voor een speech. Dit maakte Jolie nogal pissig. Haar hele leven al (en het leven van Petra) werd alles wat niet christelijk was doodgezwegen.

Jolie pikte het niet langer. Na het orgelspel liep ze naar de microfoon en begon, ondanks een kleine tegenstrubbeling van de dominee, haar speech. Iedereen in de volle zaal luisterde aandachtig naar Jolie's woorden. Halverwege Jolie's speech komen twee ooms van haar naar haar toe om haar te bewegen te stoppen. Jolie laat zich niet stoppen en vervolgd haar speech. Even later wordt Jolie bij haar armen gepakt en met kracht afgevoerd. De hele zaal keek toe. De kerkdienst ging verder alsof er niets gebeurt was.

De grote vraag is nu: waarom mocht Jolie haar speech niet afmaken? Ik weet het niet en niemand heeft het ons nog kunnen uitleggen. De speech is vriendelijk in alle opzichten. Iedereen die we spraken vond het ongelovelijk. Door deze vertoning is de familie den Hertog flink te kijk gezet.

Blijkbaar moet in deze christelijke familie van alles worden doodgezwegen. Maar doodzwijgen, of geen andere denkwijzen dulden, is geen gezonde omgangsvorm. Bedrijven gaan eraan failliet en politieke systemen gaan eraan ten onder.

De idiotie. Jolie ging er tegenin. Jolie is mijn heldin.

Reacties

Voeg je reactie toe: