Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Chello op anti-spam zwarte lijst

ma 15 dec 2003 00:17

Vandaag ontving Jolie een mailtje dat haar e-mail was aangemerkt als ongewenste e-mail, oftewel spam.

Een fragment uit de e-mail header:

Date: Sun, 14 Dec 2003 21:10:48 +0100
To: [gewist om privacy redenen]
From: Jolie 
Subject: **SPAM** Re: van de dingen die...
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii" ; format="flowed"
X-Virus-Scanned: by XS4ALL Virus Scanner
X-UIDL: 1071432143.maildrop9.15258
X-SpamPal: SPAM SPBAG 62.194.91.7

Eerst dachten we dat een ongelukkige grappenmaker ons IP-adres had aangemeld, maar na even zoeken bleek heel Chello Amsterdam in het spam-filter Spambag te zitten.

Uit het uittreksel van de zwarte lijst van spambag blijkt dat er in januari 2003 meerdere keren de Nigerian scam spam vanaf het Chello netwerk is verstuurd en dat Chello niet heeft gereageerd op verzoeken of dreigingen met plaatsing op de zwarte lijst. Toen kwam Chello op de zwarte lijst van spambag.

De ontvanger van de e-mail gebruikt Spampal om spam te weren. Ze had Spampal zó ingesteld dat de zwarte lijst van spambag werd gebruikt.

We zullen haar vragen om ons op de witte lijst te zetten of om spambag uit te schakelen. Er zijn nog genoeg andere zwarte lijsten.

Zelf gebruik ik nu een jaar SpamAssassin, maar nadat ik een paar weken geleden Razor installeerde, werd álle e-mail geweerd. Uiteindelijk moest ik SpamAssassin uitschakelen en ontvang ik nu weer alle spam in m'n In-box (ruim vijftig per dag). Dat is zeer irritant.

Daarom loop ik al een tijdje met de gedachten om mijn e-mail programma Eudora op te waarderen naar versie 6, met ingebouwd spamfilter. Maar ik zie net dat Spampal helemaal gratis is. Dat scheelt weer $ 39,95. Ik ga Spampal uitproberen.

Reacties

Voeg je reactie toe: