Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Firebird en Thunderbird

wo 31 dec 2003 01:24

Al een paar jaar gebruik ik geen Internet Explorer, maar Mozilla, omdat het veiliger is en omdat je er beter websites mee kunt testen.

Het grote nadeel is dat het, net als Godzilla, een enorm log monster is. Het bevat een webbrowser, een e-mail programma, een HTML-editor een nieuwsprogramma enzovoorts, allemaal in één programma.

De makers van Mozilla hebben dat ook wel ingezien en zijn twee nieuwe projecten gestart: een die zich speciaal richt op de webbrowser (Firebird) en een die zich richt op de e-mail (Thunderbird).

Vandaag heb ik beide programma's gedownload en bekeken en moet zeggen dat ze er erg snel zijn, makkelijk te bedienen en er ook nog goed uitzien. Firebird zal ik zeker regelmatig gaan gebruiken. Of ik overstap van Eudora op Thunderbird, dat weet ik nog niet. Ik gebruik Eudora al negen jaar en dat maakt het toch wat lastig. Aan de andere kant vind ik dat Eudora niet genoeg met de tijd meegaat.

Waar ik vandaag ook achter kwam is dat Mozilla en Thunderbird heuse Nederlandstalige gemeenschappen kent: MozBrowser.nl en Thunderbird NL. Zij zorgen er voor dat van de software ook een Nederlandstalige versie verschijnt, inclusief een Nederlandstalige spelingscontrole. En niet te vergeten de discussiefora.

Ik kan iedereen aanraden deze producten een tijdje uit te proberen. Ze zijn beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

Reacties

Voeg je reactie toe: