Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Heb je even voor mij?

wo 3 dec 2003 23:20

Vanochtend keek ik even naar Goedemorgen Nederland, gepresenteerd door Daphne Bunskoek.

Vanwege de premiere van Alex van Warmerdam's film Grimm, had ze de actrice Annet Malherbe en een acteur uit die film uitgenodigd. Daphne vroeg onder andere of de acteurs het er ook niet mee eens waren dat de film in Nederland steeds meer vervlakt.

Waar maakt ze zich druk om, vraag ik me dan af. Als mensen naar films willen kijken zonder diepgang, zonder uitgediepte karakterrollen, dan moeten ze dat toch zelf weten? Wanneer raakt Nederland nu eens van die paternalistische jaren-vijftig mentaliteit af?

Net als Frans Bauer, die nooit op de radio te beluisteren is, ondanks zijn grote populariteit. Gelukkig zijn ze bij RTL4 niet zo kinderachtig en hebben ze onlangs een real life soap met de Bauers uitgezonden. De kijkcijfers waren onverwacht hoog. Sinds een paar dagen staat Frans op nummer één in de top40!

Zelf ben ik geen fan van Frans Bauer, maar mensen die laatdunkend doen over de muzieksmaak van anderen zijn zo bekrompen en kinderachtig. Vooral zogenaamde "linkse intellectuelen" vallen op dit punt nogal eens door de mand. Als je echt intellectueel bent, weet je dat het belangrijk is dat iedereen naar zijn favoriete muziek kan luisteren. En als je echt links bent, zou je de emanicipatie van het "gewone volk" moeten toejuichen.

Reacties

Voeg je reactie toe: