Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Digitale pen en papier

vr 26 sep 2003 21:33

De digitalisering rukt steeds verder op: muziek, films, foto's, geld, documenten; steeds meer wordt digitaal. Gelukkig kunnen we deze gekte altijd nog ontsnappen met een simpele pen en papier. Of toch niet?

Zelfs de meest eenvoudige dingen om ons heen ontsnappen niet aan de digitalisering. Zo vindt Philips het papier opnieuw uit. Ze hebben (samen met E Ink) een beeldscherm ontwikkeld met de voordelen van papier: het is licht, ziet er uit als papier en gebruikt erg weinig stroom.

Daarnaast komt mobiele telefoongigant Nokia binnen enkele maanden met een digitale pen op de markt. Alles wat met deze pen op speciaal "digitaal papier" wordt geschreven, onthoudt de pen en kan met een druk op de knop naar bijvoorbeeld een mobieltje worden gestuurd. Ideaal voor mensen die niet overweg kunnen met priegelige knopjes.

Deze technologiëen lenen zich uitstekend om te combineren. Je hebt dan nog maar één pen en één papier nodig en je hebt al je aantekeningen, je agenda en documenten altijd bij je. Misschien slaat het aan, misschien maken we het nog mee. Het lastige van dit soort produkten is dat je het nooit van tevoren weet.

Reacties

Voeg je reactie toe: