Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Ontdek je favoriete muziek bij Amazon

do 11 sep 2003 21:25

Er zijn vele tienduizenden CD's te koop, maar hoe weet je nou wat je mooi vind? Sommige mensen staan een hele middag in de platenzaak CD's te beluisteren, maar daar moet je wel de tijd voor hebben. Anderen kopen CD's op de gok, met een goede kans dat de CD na één keer draaien voor altijd wordt opgeborgen en de koper naar de € 20 kan fluiten.

Een aantal jaren geleden deed ik dat anders. Als ik iets hoorde dat me aansprak, dan onthield ik de naam en huurde de CD bij De Koperen Hoorn. Als ik de CD goed vond, dan kocht ik 'm in de winkel. Zo kwam ik aan onder andere deze CD's:

Enigszins verbaasd was ik toen ik erachter kwam dat al deze muziek tot dezelfde stroming behoren: Trip Hop. (Overigens een beetje vreemde naam voor deze vrij rustige muziek). Maar nu wist ik wel naar welke muziek ik voortaan moest zoeken. Toch bleek het willekeurig uitkiezen van Trip Hop CD's toch weer niet zo een groot succes.

Maar nu is al dit gedoe hopelijk voorbij. Bij Amazon kun je van een groot aantal muziekstijlen tientallen nummers van verschillende CD's legaal downloaden in mp3-formaat. Van alleen al Trip Hop hebben ze 160 nummers, die ik vanavond allemaal (één voor één) heb gedownload. Er zitten mindere nummers tussen, maar ook een paar hele goede. De kans is groot dat ik door deze nummers weer een paar CD's aanschaf.

Naast Trip Hop zijn er nog tientallen andere stijlen, zoals Funk (141 nummers) en Brazilian Jazz (63 nummers). Dit is de ideale manier om je eigen smaak te ontdekken of, als je je smaak al kent, nieuwe CD's en bands te ontdekken.

Door dit soort initiatieven krijgen ook de wat onbekendere bands een kans én ben je als muziekliefhebber verlost van de "commerciële shit" die radio en TV uitzendt. Het is mooi om te zien hoe emaniciperend technologie soms kan zijn.

Reacties

Voeg je reactie toe: