Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Films op TV

zo 11 jan 2004 12:43

Ik kan enorm genieten van een goede film op TV. Elke dag worden er door de verschillende zenders wel een handvol aangeboden. Maar hoe weet je nu wat een goede film is? Sommige gidsen, zoals de Veronica gids, geven een waardering met sterretjes en een korte beschrijving van het verhaal. Andere gidsen, zoals de VARA gids, proberen wat intellectueler te zijn en geven een Zweedse film over een Libanese plantsoenwerker vijf sterren.

Als jouw TV-gids films anders waardeert dan jijzelf, dan wordt het moeilijk om een goede film uit te kiezen. Op het Internet kijken dan maar. Er zijn een handvol Nederlandse websites met programma-overzichten, maar de sites die ik tot nu toe heb gezien zitten slecht in elkaar. Tot ik Filmsoptv.nl ontdekte.

Deze site, die overigens zwaar leunt op de Internet Movie Database, geeft per dag van de week een lijst met films, inclusief een waardering en links naar meer informatie, zoals de cast, trailers enzovoorts. Je kunt er ook opmerkingen van bezoekers lezen of zelf een opmerking plaatsen.

Filmsoptv.nl is een goede site om een film uit te kiezen en te voorkomen dat je aan het einde van de avond er achter komt dat je anderhalf uur naar een flutfilm hebt gekeken.

Reacties

Voeg je reactie toe: