Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Thunderbird

ma 26 jan 2004 22:26

In december had ik het er al over: Firebird en Thunderbird, de browser en e-mail lezer van Mozilla.

Na een weekje testen op m'n notebook, ben ik definitief overgestapt op Thunderbird, het e-mail programma. Het is een heel prettig programma. Dat vond ik al van Eudora, maar Thunderbird is nóg beter.

Het heeft alle standaard opties, zoals filters, HTML-mail, meerdere e-mail adressen enzovoorts. Daarnaast bevat het ook een nieuwsgroep lezer. Maar het mooiste is het zelflerende spamfilter. Een nadeel van bijvoorbeeld spamassassin is dat die steeds weer mailtjes van sommige mailinglijsten weggooid. Je kunt dat wel weer oplossen door in configuratiebestanden te peuteren, maar handig is dat niet. In Thunderbird kun je gewoon op een prullenbakje klikken en het wordt als spam aangemerkt. Is een bericht te onrechte als spam aangemerkt, dan maak je dat net zo gemakkelijk weer ongedaan. De volgende keer houdt het programma hier dan rekening mee.

En dan vergeet ik nog een paar belangrijke voordelen op te noemen: het is gratis, zodat ik niet voor al mijn computers aparte licenties hoef te kopen. Het draait onder Windows, Linux en Mac OS X, zodat je cross-platform je eigen mail-programma kunt gebruiken. Het kan uitgebreid worden met extensies, waarvan er al een aantal beschikbaar zijn. En het is open source. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat het door de maker verlaten wordt. Of dat bugs (fouten) niet opgelost worden.

Reacties

Voeg je reactie toe: