Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

10 jaar webontwikkelaar

vr 15 okt 2004 21:32

Vandaag tien jaar geleden werd de Digitale Burgerbeweging Nederland DB.NL in De Balie aan de pers voorgesteld. Het Manifest was klaar, het logo was gemaakt en ik had de zomer ervoor een website met veel informatie gemaakt die aldaar getoond zou worden.

Vlak voor de presentatie kwam Felipe Rodriques met een floppy disk. "Als jullie een browser gebruiken, moeten jullie deze gebruiken". In zijn handen had hij de eerste beta van de Netscape browser, die een dag eerder was uitgebracht.

Nina Meilof vroeg me na de presentatie of ik haar wilde helpen met Beurs TV, een lokaal TV-programma dat sterk gekoppeld was aan een website. Ik verdiende er niets mee, maar leerde wel mijn kennis in de praktijk toe te passen.

En van het een kwam het ander en ik maakte de websites voor de Stichting Wetenschap en Techniek Nederland, het Regionaal Orgaan Amsterdam en het Instituut voor Publiek en Politiek. Uiteindelijk kreeg ik in januari een baan aangeboden in Eindhoven.

14 oktober is voor mij altijd een bijzondere dag geweest. Ik zie het als het begin van mijn carrière als webontwikkelaar. Het was een spannende tijd. Het Internet stond op doorbreken en de ontwikkelingen gingen met een razend tempo. Maar de ontwikkelingen gaan gelukkig ook nu nog door. Kijk maar naar bijvoorbeeld Google, Firefox en de hele open source beweging. Zo blijft mijn werk een voortdurende uitdaging.

Reacties

Voeg je reactie toe: