Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Google Desktop

do 14 okt 2004 23:39

Google verkoopt al enige tijd een apparaat dat je (als bedrijf) in je netwerk kunt hangen en waarmee alle bestanden die binnen het bedrijf te vinden zijn, doorzoekbaar worden.

Zoiets heb ik zelf ook altijd gehad willen hebben. En dan hoeft het natuurlijk niet een apart apparaat te zijn, maar mag het ook een gewoon programmaatje zijn.

Sinds vandaag heeft Google iets dergelijks gemaakt: Google Desktop. Dit programmaatje nestelt zich in de taakbalk en begint je harde schijven te doorzoeken, zonder dat je er iets van merkt, overigens. Vervolgens heb je dan bij het zoeken met Google een extra optie gekregen: Desktop. Desktop werkt precies zoals je gewend bent, alleen bestaan de zoekresultaten nu uit bestanden op de harde schijf.

De testjes die ik tot nu toe heb gedaan zien er veelbelovend uit. Het is alleen wel jammer dat bestanden van Internet Explorer en Outlook worden ondersteund en niet Firefox en Thunderbird. Maar de software is nog beta (dus nog in de test-fase), dus er kan nog een hoop gebeuren.

Reacties

Voeg je reactie toe: