Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Bewaarplicht

zo 12 dec 2004 11:07

Over twee jaar bent u verplicht om elk tijdschrift dat u leest, zelfs elk artikel dat u leest aan te melden bij de overheid. Ook elke brief die u verstuurt en ontvangt moet u aanmelden. Dit alles in de strijd tegen terrorisme.

Dit is wat Donner graag ziet, alleen hebben we het hier over digitale tijdschriften en brieven en aanmelden gaat geheel automatisch. Maar is dat daarmee minder erg? Natuurlijk niet. Wat Donner voorstelt is een grove aantasting van de privacy. Alle hobbies en interesses van miljoenen onschuldige burgers komen straks ter beschikking van de overheid. 1984 komt plots erg dichtbij.

Waarom is privacy belangrijk? De overheid is een immens machtig orgaan, maar wel bestuurd door mensen met al hun zwakheden. Het is dus belangrijk dat burgers ook beschermd worden worden tegen deze overheid. Het is immers zo makkelijk om uit de grote hoeveelheid gegevens een "moordenaar" te kunnen halen en dat nog met de gegevens te kunnen "bewijzen" ook. Zo kan een fan van een bekende vermoorde persoon gepresenteerd worden als de moordenaar en geen rechter die het verschil ziet.

Angst voor terrorisme wordt zo ingewisseld voor angst om onschuldig te worden opgepakt en angst om "verkeerde websites" te bezoeken.

Reacties

Voeg je reactie toe: