Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Memigo

zo 1 feb 2004 19:43

Negen jaar geleden bedacht ik een systeem waarbij je elk nieuwgroep artikel dat je had gelezen, een cijfer kon geven. Dit zelflerende systeem zou dan na een tijdje draaien kunnen voorspellen welke artikelen je waarschijnlijk interessant vindt en je deze artikelen tonen. Dit idee heb ik toen eens in een gesprek met Joost Flint van DDS verteld, maar er was geen interesse. Ik dacht: "ik schrijf het wel een keer in mijn eigen tijd", maar daar is het nooit meer van gekomen.

Nu bestaat er een vergelijkbaar initiatief, maar dan op basis van nieuwswebpagina's: Memigo. Je kunt er inloggen en uit een lijst van nieuwsartikelen aangeven wat je er van vind. Na een paar keer heeft het al effect. In mijn geval verschenen meer artikelen over bijvoorbeeld Linux en het onderzoek op mars en minder over sport.

Naast de thuispagina met gepersonaliseerd nieuws, wordt er ook een "light" versie aangeboden voor PDA's en smart phones en een RSS-feed voor RSS-lezers. Een nadeel is (nog) dat vaak meerdere artikelen verschijnen die over het zelfde onderwerp gaan.

Reacties

Voeg je reactie toe: