Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

UML

ma 17 mei 2004 23:48

Vandaag heb ik een vrije dag genomen. Vanochtend had ik een halfjaarlijkse controle bij de tandarts en 's middags heb ik op L. gepast omdat Jolie een afspraak had. Dus de hele dag samen lekker in de tuin genoten van het lekkere weer.

"Laat ik dat UML-boek maar weer eens pakken", dacht ik. Dat boek, "UML in a nutshell", had ik al een paar jaar geleden gekocht om m'n ontwikkelvaardigheden te vergroten. Mede aangespoord door Sander Hoogendoorn op de NL-JUG-conferentie vorige week, was dit een mooie dag om met UML te beginnen.

Ik had deze dag beter kunnen besteden. Wat een verschikkelijk boek om UML uit te leren. Enkele quotes:

"Architectural views organize perspectives or views of models around specific sets of concerns particular to different stakeholders involved in the problem-solving effort."
"Model elements may be viewed via a small set of holistic but nearly independent and non-overlapping aspects. Aspects are dimensions of modeling that emphasize particular qualities of a model."

Na een paar keer lezen weet ik wel wat er staat, maar is het me nog steeds niet duidelijk wat een architectural view of een model element is. Ik heb maar een ander UML-boek besteld.

Reacties

Voeg je reactie toe: