Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

iSketch

za 24 jul 2004 19:09

Iedereen kent wel het spel pictionary. De spelers moeten om de beurt een tekening maken en de anderen moeten zo snel mogelijk raden wat het is.

Er is ook een Internet-versie, die heel goed werkt: iSketch. Je kunt daar inloggen en een Nederlandstalige groep kiezen "Dutch {Easy)". Let wel dat die groep niet vol is, maar ook niet leeg. Je kunt dan gelijk meedoen en intypen wat je denkt dat de ander tekent. Hoe sneller je het raadt, hoe meer punten je krijgt. Op een gegeven moment ben je zelf aan de beurt en kun je je tekenkunsten vertonen. Na tien ronden wordt de winnaar bekend gemaakt. En degenen (ADHD'ers?) voor wie het allemaal te langzaam gaat, kunnen ondertussen ook nog met elkaar kletsen in een chatbox.

Het tempo is vrij hoog, dus je moet constant alert blijven en goed blijven nadenken. Dat is wat het spel leuk maakt. Aan de andere kant merk je (als je de dertig gepasserd bent) wel dat er veel pubers meedoen. Van mijn tekening van een gigantische paddenstoelwolk wist niemand wat het voorstelde. "Huh? Waterstofbom? Wat is dat?", kreeg ik te horen.

Al met al is het leuk om te spelen (en veel leuker dan de meeste vijftig-euro spelletjes uit de winkel).

Reacties

Voeg je reactie toe: