Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

AMD64

do 19 aug 2004 23:21

M'n PC was drie jaar oud. Eigenlijk wilde ik wachten met upgraden tot Longhorn, de opvolger van Windows XP, uitkwam. Maar in plaats van 2005 is dat uitgesteld tot 2007 of nog later.

Dus keek ik een beetje rond wat nu zoal te koop is. Met verbazing ontdekte ik dat AMD's 64-bit processor en betere performance had dan de 32-bit Athlon XP, terwijl 'ie ongeveer even duur is. Daarnaast is er de Pentium 4, die allerlei nieuwe kenmerken heeft, maar die in testen een paar of zelfs nul procent beter scoren, maar wel honderden euro's duurder zijn. De keus was dus makkelijk.

De opwaardeer-set werd uiteindelijk:

Athlon 64 3000 € 179
MSI K8N Neo Platinum NVIDIA nForce3 250Gb € 129
1GB ValueRAM 3-3-3 € 168

Voor in totaal 476 euro's wordt m'n PC'tje weer helemaal bij de tijd.

Vandaag kwam de bestelling binnen. Even in elkaar zetten, power aan.... niks. Shit, heb ik iets verkeerds gedaan? M'n moederbord en processor opgeblazen? Toen bedacht ik dat de aparte stroomaansluiting voor de processor de waarschijnlijke oorzaak was. Die had m'n voeding namelijk niet. Dus ik met L. naar de Mycom om nog voor 59 euro een 350W voeding te halen. En jawel! M'n PC startte nu op.

En de 64 bits? Die gebruikt Windows nog niet, maar wel over een paar jaar, of anders Linux wel :-) Het is een soort gratis extraatje.

Ondertussen ben ik blij met de snelheids verdriedubbeling, geheugen verdubbeling, S-ATA, Ingebouwde Gigabit LAN, acht maal USB 2, "hardware" firewall en ventilators die uitschakelen als het koel genoeg is.

Reacties

Voeg je reactie toe: