Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Max Payne

do 26 aug 2004 00:17

Jaren geleden kocht ik geen peperdure games, maar vermaakte ik me uitstekent met gratis demo versies. Zo'n demo versie bevat dan maar eentiende van het aantal levels van het spel uit de winkel. Op zich vond ik dat niet eens zo erg. Na drie uur spelen weten dat er nog zevenentwintig uur te gaan is voordat je het spel hebt uitgespeeld... Alleen voor Quake had ik dit over.

Het mooie van spellen als Quake is de sfeer. Die kan heel bedreigend, beklemmend, claustrofobisch enzovoorts zijn. Net als het bekijken van een goede film, maar dan beter. Dat de games-industrie inmiddels groter is dan de filmindustrie verbaasd me niets. Zelfs "mijn" kapper, die ik achter in de veertig schat, vertelt regelmatig enthousiast over zijn spelletjes. Waarom vrouwen zo weinig games spelen heb ik nooit begrepen.

Een paar dagen geleden besloot ik om weer eens wat demo's te verzamelen. Ik vond een demo van Max Payne en een van Splinter Cell. Okee, dat zijn inmiddels erg oude spelletjes (van rond 2001), maar mijn videokaart komt ook uit 2001. En ik ben niet van plan om alleen voor een paar spelletjes een videokaart van € 200 of meer uit te geven. Dan kun je beter (en voor minder) een echte spelletjescomputer als de PS2 of Xbox kopen (volgende maand afgeprijsd tot € 149).

Maar mijn videokaart bleek te oud voor Splinter Cell, dus bleef Max Payne over. In het spel speel je een ex-politieman die een criminele drugsorganisatie moet zien op te rollen. De sfeer is erg goed neergezet en is vrij "donker". Je komt in bordelen en andere louche plekken. Terwijl het verhaal zich vordert, moet je proberen opdrachten te voltooien, terwijl je schietgrage maffiosi van je af probeert te schudden.

Het volledige spel is overigens voor dertien euro bij nl.bol.com te bestellen.

Reacties

Voeg je reactie toe: