Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Windows XP service pack 2 beschikbaar

ma 9 aug 2004 22:47

Microsoft heeft zich de jarenlange kritiek dat Windows onveilig is, eindelijk aangetrokken. Na een paar vertragingen is de laatste service pack voor Windows XP is eindelijk beschikbaar.

Met SP2 krijgt XP een gebruiksvriendelijker firewall zodat het veel moeilijker wordt om computers te besmetten die vervolgens DDOS-aanvallen op een doelcomputer kunnen uitvoeren.

Een paar jaar geleden sprak ik iemand over Windows XP en zij zei dat ze gek werd van die pop-ups die haar steeds met updates lastig vallen en dat ze die steeds "vanzelfsprekend" wegklikte. Voor haar en andere lotgenoten wordt er met SP2 ook een soort geweten geïnstalleerd die de gebruiker aanspoort om vooral automatisch updates te laten installeren.

En hoewel er van alles mankeert aan Internet Explorer, doet ook deze in de vaart der volkeren een heel klein stapje: het heeft nu een pop-up blocker.

Downloaden van grote bestanden gaat zoals gebruikelijk het best met BitTorrent. Bij mij was 'ie in een uur binnen. Je kunt natuurlijk ook een tot twee maanden wachten tot Windows-update 'm voor je download ;-)

Reacties

Voeg je reactie toe: