Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Politiescanner

di 21 sep 2004 20:03

Een paar dagen geleden was het een af- en aanrijden van sirenevoerende ambulance/brandweer en/of politiewagens (ik weet nooit precies welk geluid bij welke dienst hoort).

Is er iets erg gebeurt? Hebben ze dan toch de IJ-tunnel opgeblazen? Op Teletekst was in ieder geval niets te vinden. Ook de nieuwsgroep nl.radio.scanners.112-berichten was stil.

Tot ik Tymusz' Amsterdamse politie scanner ontdekte. Hier is een live stream (dus rechtstreeks) van de politieradio te volgen. Tymusz is geen scanner freak, maar een nerd. "I like hooking things up". Vandaar. Op koninginnedag kocht hij een kapot gewaande scanner voor 25 piek, zette een stekkertje vast en had een scanner met een winkelwaarde van 400 euro. De radio wordt opgevangen in Amsterdam-Noord, dus dat komt (voor ons) goed uit ;-).

Helaas was er niet veel te horen. Wel dat bij het winkelcentrum een wit busje wat pallets van achter een winkel had ingeladen en was weggereden. Niet al het radioverkeer van de hulpdiensten is afluisterbaar. Wat er zich precies heeft afgespeeld zal wel altijd een raadsel blijven.

Om de live stream te kunnen beluisteren kun je Realplayer, Winamp en ongetwijfeld iTunes en nog wat andere MP3-spelertjes gebruiken.

Reacties

Voeg je reactie toe: