Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Ubuntu Linux

zo 16 jan 2005 10:19

Een paar dagen geleden heb ik dan eindelijk m'n Ubuntu-CD's ontvangen.

Linux is, zoals we natuurlijk allemaal wel weten, een gratis alternatief voor Microsoft Windows met een vrij grote (en groeiende) gebruikersgemeenschap. Het probleem was altijd dat je óf een gratis distributie gebruikte, zoals Debian, met een matige hardware-ondersteuning en een matige gebruiksvriendelijkheid óf een betere distributie, zoals Red Hat en Suse, waarvoor je weer de portomonnee moest trekken.

De Zuid-Afrikaanse miljonair Mark Shuttleworth besloot om een Linux-distributie te ontwikkelen die gratis is én met een goede hardware ondersteuning én gebruiksvriendelijk. Vandaar ook de tekst op het CD-hoesje "Linux for human beings".

Het CD-hoesje bevat naast een installatie-CD ook een Live-CD, waarmee je Ubuntu kunt uitproberen zonder iets te hoeven installeren. CD in de speler, PC aan en ontdek de wereld van Ubuntu Linux. Geen techniek-knobbels vereist.

De CD's kun je op de website bestellen. Ze worden dan gratis toegestuurd, maar dat kan wel een maandje duren. Als je breedband hebt, dan kun je de CD's natuurlijk ook downloaden. Er bestaan ook versies voor de PowerPC en AMD64, maar helaas zonder de Live-CD.

Reacties

Voeg je reactie toe: