Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Reisbureau Rita

ma 14 nov 2005 22:57

"Reisbureau Rita, arrestatie deportatie crematie adequaat tot het bittere eind"

Fractieleider Wouter van Eck van GroenLInks in Nijmegen heeft deze tekst uit protest op een poster voor zijn raam gehangen. De afgelopen weken zijn spandoeken met vergelijkbare teksten met veel geweld door arrestatieteams van onder andere kraakpanden verwijderd. Zonder iemand te arresteren, overigens. Waarschijnlijk omdat de politie vermoed dat de rechter dit onder vrijheid van meningsuiting laat vallen en het dus zal toestaan.

Natuurlijk kunnen we niet heel Afrika toelaten en is een strenge selectie noodzakelijk. Maar het beleid leidt wel erg vaak tot zeer trieste situaties. Situaties die ver staan van de normen en waarden waar het kabinet haar mond zo vol van heeft.

Maar mag je protesteren tegen dit beleid (of de verantwoordelijke voor dit beleid) ? Nee. Je mag eens in de vier jaar een hokje rood maken en verder dien je je mond te houden. Zo ziet de huidige regering ons het liefst.

Hoe heet het ook al weer, als burgers onderdrukt worden met behulp van arrestatieteams?

Update 24-11-2005: De rechter heeft inmiddels uitspraak gedaan: de staat mag geen posters verwijderen totdat de strafrechter over de toelaatbaarheid van de tekst heeft bestlist.

Reacties

Voeg je reactie toe: