Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Silicon Graphics van de beurs gehaald

wo 2 nov 2005 10:07

Het aandeel van SGI (Silicon Graphics) is zó laag geworden, dat deze maandag van de New Yorkse beurs zal worden verwijderd.

Ooit maakte Silicon Graphics (zo heette SGI toen nog) indrukwekkende computers. Ze waren gespecialiseerd in grafische computers. Een Silicon Graphics computer kon een film genereren terwijl je die bekeek! Deze computers waren onder andere populair in Hollywood en bij wetenschappers. Daarnaast waren de computers ook erg mooi vormgegeven. Het was een superhip bedrijf.

Toen kwam zo'n tien jaar geleden het bericht dat ze overstapten van hun eigen besturingssysteem naar Windows NT. Ik en m'n vrienden begrepen daar weinig van. Bij Silicon Graphics ging het niet langer meer om de beste technologie, maar om zoveel mogelijk hardware verkopen. Zo zat ik eens in een luxe Mercedes van een Silicon Graphics-verkoper. Hij had het NOB net het dure nieuwste snelste model verkocht, ter vervanging van hun oude Silicon computer. Dat de software die het NOB gebruikt nu geëmuleerd moest worden en daardoor helemaal niet sneller was geworden, dat deerde de verkoper niet. Hij vond het zelfs wel grappig. Hij had zijn target weer gehaald.

Dat het bedrijf nu van de beurs verdwijnt is dus eigenlijk niet zo vreemd. Jammer is het wel. Met een beter management had het nog steeds een hip bedrijf kunnen zijn.

Reacties

Voeg je reactie toe: