Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Linux eenvoudig uitproberen

vr 16 dec 2005 13:25

Linux (het besturingssysteem dat door duizenden vrijwillers is ontwikkeld en dat inmiddels zo goed is dat het op veel punten Microsoft Windows voorbijstreeft) was altijd lastig te installeren, vooral als je ook Windows wou blijven gebruiken.

Nu is dat veel eenvoudiger geworden. VMware, een bedrijfje dat software voor virtuele machines maakt, heeft een gratis "player" uitgebracht. Deze software doet een PC na, waarop je weer Linux kunt draaien. Het grote voordeel is dat je Windows en Linux tegelijkertijd op dezefde machine kunt draaien.

Het klinkt ingewikkelder dan het is. Download eerst de VMware player en installeer deze. Download dan Ubuntu Linux (let op: 530MB), pak deze uit en dubbelklik Ubuntu-5.10.vmx. Even later draait Linux en z'n eigen venster. Je kunt dan Open Office, Firefox en vele andere programma's gebruiken.

En als Linux echt bevalt, kun je kiezen om Linux echt te installeren en Windows in een virtuele machine te draaien ;-). Oh, ja: je hebt wel een moderne PC nodig, anders wordt het te langzaam.

Reacties

Voeg je reactie toe: