Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Bright

do 3 feb 2005 15:23

1993. Multimedia computers deden hun opmars, het Internet werd beschikbaar voor particulieren. Tot dan toe ongekende mogelijkheden werden voor iedereen bereikbaar. Een enorme trein was in gang gezet, maar niemand had het in de gaten. Computertijdschriften schreven nog steeds over nieuwe processoren en IRQ-problemen. Over de invloed van computers op mensen en de maatschappij, wat ik veel interessanter vond, was niets te lezen. Een tijdje dacht ik dat het aan mezelf lag, totdat ik het Amerikaanse tijdschrift Wired ontdekte. Wauw! De digitale revolutie bestond echt en ik zat er middenin.

Niet heel veel later verscheen er een Nederlandstalige Wired-kloon: Wave, maar dat ging na een paar jaar alweer ter ziele.

Nu, meer dan een decennia later, hebben Oscar Kneppers en Erwin van der Zande, jongens van het eerste uur, opnieuw een poging gewaagd. Sinds vandaag ligt het Nederlandstalige techno-lifestyle tijdschrift Bright in de tijdschriftenwinkel.

Hoewel het formaat kleiner is dat de meeste andere tijdschriften, is het met 98 pagina's toch redelijk dik. En niet twee of drie artikelen met een hoop lulkoek eromheen, maar inhoud van een redelijk nivo. De vormgeving is heel helder maar je kunt ook eigenlijk niet anders verwachten van een tijdschrift met deze naam. Het revolutie-gehalte is een stuk minder dan tien jaar geleden, terwijl er hier en daar best wal wat vernieuwends gebeurt. Het gadget (iPod)-gehalte is daarentegen behoorlijk hoog.

Ik heb het nog niet helemaal uit, maar wat ik tot nu toe heb gelezen deed ik met plezier. Maar zo spannend als tien jaar geleden is het helaas niet. Het is een beetje de Libelle voor nerds; je kunt er een verloren uurtje prima ontspannen mee opvullen.

Reacties

Voeg je reactie toe: