Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Japanse gadgets

wo 8 jun 2005 19:14

In Nederland vinden we gadgets leuk, in Japan zijn ze er gek op. In het Japanse Rare Mono Shop vind je inderdaad hele rare spulletjes.

En bijna alles werkt met USB. Zoals een warmhoudplaatje voor je kopje koffie. Of een asbak met rookafzuigsysteem. En (voor de vrouwen): een apparaatje om je nagels te polijsten. Allemaal aan te sluiten op de USB-poort van je computer.

Ook hebben ze een speciale muis die je met elektroden op een lichaam kunt aansluiten. Bij het werken op de computer (met de muis) wordt dan het lichaam 'gestimuleerd'. Misschien dat het een tekort aan beweging compenseert. En of ze aangesloten moeten worden op je eigen lichaam of die van iemand anders, kan ik ook niet uit de tekst opmaken (daar is mijn Japans niet goed genoeg voor).

Nou, vooruit, nog eentje: de USB skin sensor. Helemaal begrijpen doe ik ook dit niet, maar je kunt op de monitor een sterke vergroting van je (hoofd)huid bekijken en daar conclusies uit trekken. Het heeft ook nog iets met accupunctuur te maken (vermoed ik).

Reacties

Voeg je reactie toe: