Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Super Weight Gainer

zo 26 jun 2005 10:41

Vorige week was ik in zo'n gezondheidswinkel, waarin de ene helft vol staat met thee en de andere helft met potten met pillen. Je hebt overal pillen voor: om actiever te worden, om te ontspannen en natuurlijk veel pillen om af te slanken. Ik kan me zo voorstellen dat deze pillenfabrikanten van gekkigheid niet meer weten wat voor nieuwe producten op de markt te brengen.

Daarom moest ik flink wat moeite doen om m'n lach in te houden toen ik een pot met pillen zag met de tekst: "Super Weight Gainer". Ofwel in Nederlands: "Super Zwaarmaker". Ofwel pillen waar je super van aankomt. Zijn dit pillen voor anorexia-patienten? Is het dan niet lekkerder (en waarschijnlijk goedkoper) om gewoon elke avond chips en kaas te eten? M'n hoofd vulde zich met vragen. Vervreemd verliet ik de winkel.

Update 23 januari 2006: Vandaag ontving ik een mailtje van Chantal waarin ze uitlegt dat sommige mensen wel degelijk problemen hebben met een te laag gewicht en dat ze dit soort producten echt nodig hebben. Ik heb in ieder geval niemand willen kwetsen. In onze wereld wordt je overspoeld met reclame voor afslankproducten en dan komt een "Super Weight Gainer" in eerste instantie komisch over. Dat heb ik in dit stukje willen vastleggen. Ik begrijp dat het hebben van een laag gewicht problemen kan geven en het is niet mijn bedoeling om daar grappig over te doen.

Reacties

Voeg je reactie toe: