Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

UPC: traag is okee

zo 5 nov 2006 21:40

Vorige maand stapte ik met ons telefoonabonnement over op UPC, waar we ook een Internetabonnement hebben. We bleven hetzelfde Internetabonnement houden. Een week nadat ik alles had geïnstaleerd, was plots de snelheid gedaald tot een nivo dat me aan modems deed denken. Het komt wel vaker voor, dacht ik, en dan duurt het hooguit een dag. De snelheid is nog steeds heel laag. Bestanden downloaden duurt heel lang en filmpjes verschijnen alleen hortend en stotend op het scherm.

Op de helppagina's van Chello wordt ik gewezen op de Test Server van UPC. Ah, nu kan UPC zelf zien dat hun product onder de maat is, dacht ik nog. En jawel: de test gaf aan dat ik op zo'n 25% van de beloofde bandbreedte zat. Maar, en dat is het ergste, de eindconclusie was dat de snelheid “voldoende” was. Aargh.

Mogen zal ik ze eens bellen met de vraag of ze dit gaan oplossen. Zoniet, dan stap ik (helaas pas over een jaar) over op ADSL. Lang leve de concurentie.

Update: Helpdesk gebeld. Hoewel nergens vermeld, moest ik de modem aanmelden op prov.upc.nl. Na lang zoeken mijn wachtwoord gevonden. Wachtwoord ongeldigmeldt de pagina. Weer de helpdesk gebeld. Het wachtwoord bleek geblokkeerd. Het werd gereset. Dat kon enige tijd duren (20 minuten of 2 uur, dat was niet duidelijk). Ik moest het nog maar een paar keer proberen, maar niet te vaak, want dan kon het wachtwoord weer geblokkeerd raken... Na 20 minuten geprobeerd: geen succes. Een paar uur later geprobeerd: geen succes. De volgende dag opnieuw geprobeerd: eindelijk werd mijn wachtwoord geaccepteerd. De snelheid is eindelijk weer helemaal in orde. Moraal: hoewel de service van UPC sterk is verbeterd ten opzichte van een paar jaar geleden, is het idioot dat je zoveel tijd kwijt bent aan het "activeren" van een modem die ze zelf hebben gegeven. Nog afgezien van de mensen die niet in de gaten hebben dat ze met een slakkegangetje over het Internet surfen en eigenlijk teveel betalen.

Reacties

Voeg je reactie toe: