Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

House in the middle

do 7 dec 2006 22:18

Op elke afdeling heb je wel iemand die steeds leuke filmpjes op Internet vind, zo ook bij de afdeling Digitaal bij de VPRO. Het filmpje (uit zijn persoonlijke verzameling) dat hij vandaag liet zien was heel bijzonder.

Het was een Amerikaans overheidsfilmpje uit 1954. In het filmpje werd de burger verteld dat een goed onderhouden en opgeruimd huis beter bestand was tegen explosies van atoombommen. Ter demonstratie werd in de buurt van drie huisjes, in verschillende staten van verval, een atoombom tot ontploffing gebracht. In het filmpje zien we de slecht onderhouden huisjes in brand vliegen, terwijl het goed onderhouden huisje fier overeind blijft.

Ik heb nog steeds moeite om het te bevatten. Om twee redenen zelfs. 1) Zouden Amerikanen echt hun huis een likje verf geven omdat er wel eens een atoombom in de buurt zou kunnen vallen? 2) Dat voor dit soort futiele experimenten atoombommen tot ontploffing worden gebracht. Auw, mijn hoofd doet nog steeds zeer als ik het probeer te bevatten.

Overigens liet dezelfde collega een paar weken geleden met Google Earth een plek in Amerika zien dat vol was met kraters van atoomproeven. Een beetje voorbereid was ik dus wel.

Reacties

Voeg je reactie toe: