Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

IE7 preview beta

di 7 feb 2006 20:50

De meeste mensen (ongeveer 90%) gebruiken Internet Explorer om over het Internet te surfen. Microsoft heeft echter al jaren niets meer aan deze browser verbeterd, terwijl het Internet zich wel heeft doorontwikkeld. Andere browsers zoals Firefox ondersteunen allerlei geavanceerde functies, maar als webontwikkelaar heeft het weinig zin om die te gebruiken omdat toch bijna niemand die ziet of gebruikt. Doordat Internet Explorer achterloopt, loopt ook het Internet een beetje achter.

Gelukkig werkt Microsoft eindelijk weer aan een nieuwe versie van Internet Explorer. Vorige weer kon een preview van een beta gedownload worden. Ofwel een voorvertoning van een testversie. De Interface is behoorlijk op de schop gegaan. Internet Explorer zal nu ook tabs ondersteunen (iets dat andere browsers al jaren ondersteunen). Verder verdwijnt het menu en is het, zeker in het begin, flink zoeken als je iets wilt veranderen. Aardig is dat je nu kunt in- en uitzoomen op de pagina. Bij mij was de pagina altijd een beetje ingezoomd, wat tot nogal lelijke afbeeldingen leidde. Welke zoomfactor ik ook koos, het bleef lelijk.

Internet Explorer zal de verschillende Internetstandaarden beter ondersteunen, maar blijft helaas nog jaren achterlopen. Wil het echt opschieten met de ontwikkeling van het Internet, dan zou iedereen eigenlijk een andere browser moeten gebruiken, zoals Firefox, Safari of Opera. Helaas zal dat niet snel gebeuren, waardoor ik als webontwikkelaar moet blijven aanklooien met sterk verouderde technieken.

Reacties

Voeg je reactie toe: