Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Nokia N93

di 25 apr 2006 23:22

Mobieltjes kunnen steeds meer. Dat zal niemand ontgaan. Het begon met een simpele kalender, adresboek en het spelletje snake. Daarna kwamen de ingebouwde webbrowser, e-mailprogramma, camera en muziekspeler. In het begin was de ingebouwde camera en muziekspeler nog erg rudimentair, nu kunnen ze goed met aparte camera's en muziekspelertjes concurreren.

En video? Video's die met een mobieltje zijn gemaakt zijn meestal nog te slecht van kwaliteit om zelfs maar op het Internet te zetten. Maar niet voor lang. Nokia brengt over enkele maanden de N93 uit, die 90 minuten video kan opnemen in TV-kwaliteit. Een aparte camcorder heb dus je ook al niet meer nodig. Maar dat is nog niet alles. Hij is ook nog te gebruiken als radio en spelletjescomputer.

De vraag is een beetje hoe lang deze trend zich blijft doorzetten. Wat kan een mobieltje over tien jaar? Ongetwijfeld ondersteunt die GPS (positie- en routebepaling) en kun je er veel TV-zenders mee bekijken. Deze technieken zijn al in ontwikkeling. Maar verder? Houdt de ontwikkeling op of blijft die verder gaan? Voorlopig zal ik nog de voortschrijdende techniek met verwondering volgen.

Reacties

Voeg je reactie toe: