Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Synergy

wo 26 apr 2006 22:56

Soms gebruik ik m'n werkcomputer en notebook naast elkaar. Maar met twee toetsenborden en twee muizen werken is best lastig. Maar gelukkig hebben een aantal programmeurs het open source programma Synergy geschreven die dit probleem oplost.

Met synergy kun je twee computers naast elkaar zetten en met één toetsenbord en één muis bedienen. Dit werkt reuzehandig. Daarbij kun je ook een tekst op de ene computer kopiëeren en op de andere plakken. Iedereen die met meerdere computers op één buro werkt, kan ik het zeer aanbevelen.

Helaas is niet alles goud wat er blinkt. Zoals wel vaker met open source software is de gebruikersvriendelijkheid wat minder. Zo heeft deze software de eigenschap dat je de muis rechts van het buroblad kunt bewegen en op het beeldscherm van de andere computer terechtkomt. Tot zover geheel volgens verwachting. Maar je kunt het programma zó instellen dat de muis met een beweging terug naar links op nog een andere computer terecht komt. Dit is zo tegen-intuitief dat ik schat dat maar 1% van de gebruikers deze optie zullen gebruiken. En toch is het programma standaard zo ingesteld. Wil je heen en weer tussen twee computers, dan moet dat expliciet worden ingesteld. Waarom open source programmeurs zo vaak weinig kaas van gebruikersgemak hebben gegeten, ik weet het niet. Maar goed, als alles goed is ingesteld werkt het wel goed.

Een voordeel van open source is weer dat het op meerdere platforms werkt: dus PC, Mac en Linux zijn door elkaar te gebruiken. Ideaal voor als je iets maakt dat op meerdere platformen getest moet worden. Hoewel de configuratie op de PC met een min of meer handig dialoogboxje gaat, dient dat op de Mac en Linux met een tekstbestandje te gebeuren. Omdat het open source is, kun je als programmeur gelukkig helpen het programma te verbeteren. Als je tijd hebt.

Reacties

Voeg je reactie toe: