Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Second life

zo 21 jan 2007 17:13

Twee weken geleden heb ik voor het eerst Second Life gespeeld. Voor wie het nog niet weet: dit is een virtuele wereld die je deelt met andere spelers. Met het gratis programma kun je je uiterlijk naar eigen wens aanpassen, door de wereld lopen en met anderen kletsen. Er zijn nu bijna drie miljoen mensen aangemeld en op een willekeurig moment zijn zo'n 20.000 mensen tegelijkertijd in Second Life bezig. Het spel heeft ook zijn eigen economie. Je kunt er geld (Linden dollars) verdienen en uitgeven. En hier zit het slimme van de makers: wil je land kopen, dan betaal je aan de makers. Inmiddels gaan er tientallen miljoenen in het spel om en zijn behalve de makers ook spelers rijk geworden.

In het spel (is het eigenlijk wel een spel?) kun je ook dingen maken. En als je een beetje kunt programmeren, kun je ook nog interactie toevoegen. Je kunt dan bijvoorbeeld een radio maken die je aan en uit kunt doen. Of je maakt je eigen auto of huis. Die kun je ook weer verkopen.

In de paar uurtjes dat ik het spel heb gespeeld, vond ik er niet zo heel veel aan. Ik kan me wel voorstellen dat het leuk wordt als je er veel tijd en energie (en geld) in stopt. Je maakt dan vrienden en bouwt een eigen huisje en bedenkt iets om geld te verdienen.

Dan geef ik toch de voorkeur aan First Life (analoog en zonder vertragingen).

Reacties

Voeg je reactie toe: