Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Web 2.0

zo 7 jan 2007 11:25

Afgelopen week ben ik eindelijk web 2.0 gegaan. Voor het bijhouden (en lezen) van mijn RSS-feeds, mijn bookmarks en mijn agenda gebruik ik nu online webdiensten. Tot voor kort gebruikte ik hiervoor losse applicaties op mijn thuiscomputer, mijn werk-laptop en mijn mobiele telefoon. Nu is alles geïntegreerd. Als ik op het ene apparaat iets wijzig, gebeurt dat ook op de andere apparaten.

Voor mijn bookmarks gebruik ik nu del.icio.us. Als ik op een interessante pagina ben, klik ik in mijn browser op de tag-knop en geef ik wat tags (sleutelwoorden) op. Later kan ik met een of meerdere van deze tags snel mijn bookmarks terugvinden. Dit werkt veel beter dan de hiërarchische indeling die browsers gebruiken. Niet alleen kan ik nu thuis en op mijn werk gebruikmaken van dezelfde bookmarks, ik kan ze ook met anderen delen, als ik wil. Mijn bookmarks kun je bekijken onder del.icio.us/edwinm, maar op het moment van schrijven staan er nog niet zoveel bookmarks in (de bedoeling is natuurlijk dat dit de komende maanden meer wordt).

Voor mijn agena gebruik ik nu Googe Agenda. Een van de mooie eigenschappen is dat je agenda's met elkaar kunt delen. Ook kun je je agenda via het iCal-formaat opnemen in andere programma's. En natuurlijk kun je (als je dat wilt) je agenda voor iedereen beschikbaar maken. Googe Agenda heeft wel een nadeel: het werkt niet samen met mobiele telefoons. Maar een ander bedrijfje is in dit gat gesprongen: GooSync, zodat ik nu mijn agenda ook altijd met mijn mobiel kan synchroniseren.

Voor mijn RSS-feeds gebruik ik nu NetVibes. Niet alleen werkt dit beter dan mijn oude feedreader, je kunt er ook modules met extra functionaliteit in opnemen. Zo is er een del.icio.us-module, zodat ik mijn laatste bookmarks ook in NetVibes kan aanklikken. En is er een agendamodule, waarmee ik mijn aankomende afspraken uit Google Agenda in beeld krijg. Erg handig om geen afspraak te vergeten. Zo zijn deze diensten ook nog eens met elkaar geïntegreerd. En het is allemaal nog gratis ook. Hoe mooi wil je het hebben?

Reacties

Voeg je reactie toe: