Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Wiiiiii

ma 29 jan 2007 23:57

Vandaag heb ik even met de Wii kunnen spelen, de nieuwste spelcomputer van Nintendo. (Villa Achterwerk heeft er een aangeschaft :-)) Spelen doe je niet met een joystick of gamepad, maar met een draadloze "afstandsbediening" die precies weet hoe je 'm beweegt. Als je bijvoorbeeld een tennis-spelletje speelt, dan zwaai je op het juiste moment met de afstandsbediening en geef je de bal een mep. Dit is echt een heel andere manier van spelen (wie zegt dat Japanners niet inventief zijn?). Een ander verschil met andere spelcomputers is dat je met de Wii even op adem moet komen na een intensief spelletje.

De Wii is het perfecte combinatie van lichaamsbeweging en vermaak. Ik zie een grote toekomst voor de Wii in het fitness-circuit (ik zie de rijen Wii's in fitness-centra al voor me).

Ik zou graag een Wii aanschaffen om met m'n dochtertjes te gamen. Maar helaas is zelfs mijn oudste dochtertje van vier is nog te jong voor de Wii. Dus de komende jaren zal ik nog op ouderwetse manieren aan m'n gezondheid moeten werken. En als m'n dochtertje oud genoeg is, is er vast een Wii 2 op de markt met nog meer mogelijkheden.

De Wii is leuk, sociaal en gezond. De laatste vooroordelen tegen spelletjescomputers kunnen nu ook de vuilnisbak in.

Hier zie je me in actie:

Zie ook de andere filmpjes uit het Wiigitale vergaderhok.

Reacties

Voeg je reactie toe: