Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

iPhone: Apple flikt

di 9 jan 2007 22:56

Na jaren van speculaties en geruchten is het er vandaag toch van gekomen: Apple heeft de iPhone aangekondigd.

En het is niet zomaar "weer een mobieltje". Uitgaande van de demo's, is deze telefoon is zoveel gebruiksvriendelijker dan welke telefoon dan ook. Zelfs de toptelefoons van Nokia en Sony Ericsson zijn in vergelijking klungelige apparaatjes. Om een voorbeeld te geven: ik heb ook een telefoon met aanraakscherm, maar om het aanraakscherm te gebruiken, heb ik twee handen nodig, wat vaak heel onhandig is. Het aanraakscherm van de iPhone kun je met één hand gebruiken: je gebruikt gewoon je duim.

Ook grafisch is het mobieltje vernieuwend. In de iPod-modus (vanzelfsprekend kan deze telefoon naast camera ook als iPod dienst doen), blader je visueel door je CD's. Alle andere functies maken ook optimaal gebruik van dergelijke visuele effecten. Apple heeft weer laten zien waar het goed in is en geeft de concurrentie het nakijken.

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen, zoals de prijs: $ 499,- voor de 4GB-versie en $ 599,- voor de 8GB-versie. Aan de andere kant liggen de topmodellen van andere fabrikanten in dezelfde prijsklasse. Op diverse fora wordt ook geklaagd dat de telefoon met maar één enkele (en prijzige) telecomaanbieder te gebruiken is. Voor ons is er nog het nadeel dat de telefoon pas eind 2007 in Europa op de markt komt.

Reacties

Voeg je reactie toe: