Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Maak je eigen vormgeving

do 15 nov 2007 20:31

Een van de nadelen van winkels is dat het soms moeilijk is iets te vinden dat je echt mooi vind, zeker als je een wat minder gangbare smaak hebt. Het mooie van Internet is dat je allerlei produkten zelf kunt vormgeven.

Het begon jaren geleden met Nike, het eerste grote bedrijf dat consumenten op Internet de mogelijkheid bood om zelf het product te ontwerpen. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen modellen. Hierboven zie je een plaatje van een Air Plata iD, die ik heb vormgegeven. Je eigen schoen kun je vormgeven bij NikeiD

Het bleef natuurlijk niet bij Nike. Tegenwoordig kun je van alles vormgeven. Het meest voor de hand liggende zijn wellicht T-shirts. Bij bijvoorbeeld Spreadshirt kun je je eigen T-shirt ontwerpen. Kies een model T-shirt, kies een kleur, kies een plaatje en kies de kleur en positie van het plaatje en presto: je eigen T-shirt.

Maar ook minder voor de hand liggende producten kan je vormgeven. Zo biedt de Postbank sinds een paar jaar aan je eigen Giropas vorm te geven. En kun je tegenwoordig je eigen Smart vormgeven.

Als je echt iets exclusiefs wilt, dan ga je niet naar een dure winkel, maar naar het Internet en bestel je iets designed by me.

Reacties

Voeg je reactie toe: