Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Ishkur's Guide to Electronic Music

di 29 mei 2007 23:16

Er bestaan zoveel muziekstijlen, dat het moeilijk is om ze allemaal uit elkaar te houden. Ikzelf hou me vaak maar verre van het indelen van muziek en ik ben vast niet de enige. Wil je toch weten hoe het zit met de verschillende muziekstromingen, dan kun je terecht op Ishkur's Gids voor elektronische muziek. Deze gids beschrijft zo'n 180 verschillende stijlen, en dan alleen nog elektronische muziek. New Age, Jungle, Ibiza of Coldwave: elk genre heeft een beschrijving, een plek in het muzieklandschap en een aantal karakteristieke nummers uit dat genre. De maker heeft duidelijk zijn best gedaan om een goede sfeerimpressie van de genres te geven, zoals blijkt uit deze beschrijving van Acid Jazz:

This kind of music is best meant for late-night coffee houses and alternative culture eateries where the waitresses are all short-haired lesbians, the coffee comes in tall glasses, and there's a small smokey stage where a crowd of intellectuals wearing dark-brimmed glasses are listening to some guy in a turtle neck reciting crappy poetry like a bunch of pretentious post-ginsbergian beatnicks.

Deze kaart is niet alleen leuk om de verbanden tussen de verschillende genres te zien en de ontwikkeling ervan in de tijd, maar ook om je eigen smaak te ontdekken (en te weten in welk vakje in de CD-winkel je moet kijken).

Reacties

Voeg je reactie toe: