Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Neplego

do 11 dec 2008 21:34

Dit jaar was Sinterklaas weer op bezoek. Mijn twee dochtertjes kregen allerlei mooie kadootjes, waaronder Lego. Of, iets dat erg op Lego lijkt. Op de doos staat geen Lego, maar best-lock. "Compatible with other brands" staat er ook op. Een Lego-kloon dus. Na de rechtszaak waarin Lego het alleenrecht verliest pakken de Chinezen blijkbaar hun kansen.

Enthousiast vroeg mijn dochter de volgende dag om samen het vliegtuig in elkaar te zetten. De handleiding was niet erg duidelijk, maar met proberen en logisch nadenken kwamen we een eind. Maar hoe verder we kwamen, hoe moeilijker het werd. Als ik aan het ene eind een blokje vastklikte, dan vielen er aan het andere eind blokjes af. De blokjes sloten nogal slecht op elkaar aan. Het heeft dan ook erg lang geduurd om het vliegtuigje geheel in elkaar te krijgen.

Toen ik het vliegtuigje aan mijn dochter gaf, lag het enkele seconden geheel uit elkaar, zoals op de foto is te zien. Met Best-block doet China zijn oude naam van troepleverancier weer herleven.

Lego is dan wel wat duurder, maar de handleiding is veel beter, de stukjes klikken echt aan elkaar vast en ook belangrijk: met het resultaat kun je daadwerkelijk spelen.

Omdat we het wat zielig vonden hebben we alle blokjes van het vliegtuigje aan elkaar vastgelijmd met secondenlijm. Tip voor Sinterklaas en de kerstman: Best-lock is rommel, koop alstublieft echte Lego.

Reacties

Voeg je reactie toe: