Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Kunstveiling

ma 23 maa 2009 22:18

Musea, maar bijvoorbeeld ook collecties van bedrijven als de ING collectie hebben soms kunstwerken over die "niet meer in de collectie passen". Via het Instituut Collectie Nederland worden deze werken geveild op eBay.

Op deze manier kun je tegen (relatief) lage kosten aan kunst komen. De meeste werken gaan weg voor bedragen tussen de vijftig en honderdvijftig euro. Ook aardig om te weten is dat de opbrengst naar goede doelen gaat. In het geval van de ING collectie gaat die naar Chances for Children van Unicef.

Elke zondagavond om 21:00 uur vindt deze veiling plaats. Vergis je niet in de bedragen die je zondagmiddag ziet staan want vooral in de laatste minuten kunnen de biedingen over elkaar heen buitelen.

Wat jammer is van de kunstveiling is dat de kwaliteit van de foto's erg slecht is en dat bij litho's en etsen niet wordt vermeld hoe groot de serie is. Hoe groter een serie, hoe minder uniek en dus minder waardevol een kunstwerk is. Bij bijvoorbeeld schilderijen en grafieken gaat het om een uniek werk en is dat laatste geen probleem.

Reacties

Voeg je reactie toe: