Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Super Mario Galaxy

do 26 maa 2009 22:18

Vandaag heeft mijn zesjarige dochter L. Super Mario Galaxy uitgespeeld. Prinses Peach is eindelijk gered.

Vorig jaar hebben we een Wii gekocht en daar het spel Super Mario Galaxy bij gekocht. Het leek me erg leuk om samen met mijn dochtertje te spelen. Gelukkig kon dat ook, want met de tweede Wii-mote kun je in het spel op een eenvoudige manier meehelpen. Zo speelden we 's zondags vaak een uurtje op de Wii. Maanden later probeerde ze om zelf Mario te spelen en ze had het al snel onder de knie. In het begin moest ik nog helpen met de moeilijke opdrachten, maar nu speelt ze net zo goed als ik en mag ik haar helpen met de tweede Wii-mote.

Super Mario Galaxy is een mooi, zeer uitgebreid en tot in detail uitgewerkt spel. Het speelt zich af in de ruimte en binnen sterrenstelsels (galaxies) kun je spelopdrachten volbrengen waarvoor je een ster krijgt. Sommige sterrenstelsels hebben meerdere (en moeilijker) spelvarianten voor extra sterren. Door het halen van sterren maak je andere sterrenstelsels vrij om te spelen. In de loop van het spel wordt Marios wereld steeds groter.

De spellen zijn steeds weer anders. De omgeving is steeds anders en er zijn diverse vrienden en vijanden die je in de loop allemaal leert kennen. Mario leert ook allerlei kunsten zoals vliegen als een bij, springen als een veer en bijvoorbeeld zwemmen onder water. Bij sommige spellen moet je je door obstakels en vijanden heenslaan, bij andere moet je een opdracht binnen een bepaalde tijd volbrengen of moet je juist heel logisch nadenken.

Super Mario Galaxy is prachtig uitgewerkt. Zelfs aan de kleinste details zijn erg veel aandacht besteed. De besturing is erg intuïtief en alles werkt zoals je verwacht. Een Wii is niet compleet zonder dit spel, zeker niet als kinderen (6+) meespelen.

Reacties

Voeg je reactie toe: