Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Hoe voorkom je een kater?

za 18 apr 2009 09:47

Nog steeds hoor ik op feestjes of tijdens de maandaglunch dat men de zondagmorgen wakker is geworden met een kater. Blijkbaar is nog steeds niet bekend hoe je een kater kunt voorkomen.

Hoe krijg je een kater? Voor elk glas alcohol dat je drinkt, verwerken je nieren drie tot vier “glazen” vocht. Je moet dus veel vaker naar het toilet. Gevolg is dat je uitdroogt. Het klinkt tegenstrijdig, maar het is een feit: hoe meer je drinkt, hoe meer je uitdroogt. En de uitdroging zorgt de volgende dag voor de kater.

Het middel is eenvoudig: drink, als je thuiskomt en wilt slapen, eerst flink wat water, bijvoorbeeld drie longdrinkglazen vol. Het is waarschijnlijk niet iets waar je zin in hebt na een avondje drinken en je loopt ook nog eens de kans dat je ‘s nachts naar het toilet moet. Maar de volgende dag zul je jezelf er dankbaar voor zijn.

Nadat ik dit tijdens mijn studietijd ging toepassen, heb ik nooit meer een kater gehad.

Oh ja, dit helpt alleen tegen uitdroging ten gevolge van het drinken van alcohol. Niet tegen bijvoorbeeld een sulfietvergiftiging door het drinken van een slechte wijn.

Update augustus 2016: Uit onderzoeken onder zowel Nederlandse als Canadese studenten is gebleken dat water drinken slechts een beetje werkt.

Reacties

Voeg je reactie toe: