Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

FAIL

di 22 sep 2009 21:44

Leedvermaak is een van de meest aansprekende soorten humor. Vooral als het om toonbeelden gaat van menselijke domheid. Zolang internet bestaat circuleren foto's van menselijk falen rond. Onbewust vraag je je af of je dezelfde fout zou hebben gemaakt. Natuurlijk niet. Hoewel je soms een licht gevoel van plaatsvervangende schaamte bekruipt.

Inmiddels zijn er meerdere blogs gewijd aan het menselijk falen. Lach om de irrationaliteit of krijg hoofdpijn als je het wilt begrijpen.

Darwin Awards. Waarschijnlijk een van de oudste failblogs. Elke jaar wordt de Darwin Award uitgereikt aan de persoon die door zijn eigen stommiteit zich niet meer kan voortplanten (meestal omdat het zijn dood werd; de uitreiking is dan post-mortem). Blijft de survival of the fittest toch nog een (heel klein) beetje in stand.
www.darwinawards.com

FAIL Blog. Op dit blog worden elke dag nieuwe foto's geplaatst van stommiteiten met groot het woord "FAIL" erop.
failblog.org

There, I Fixed It. Een subgenre onder de failblogs: hoe provisorisch kan je iets repareren? Soms is de reparatie erger dan het gebrek.
thereifixedit.com

The Daily WTF. Een Failblog voor ICT-ers. Lees over flaters die men op de werkplek meemaakt.
thedailywtf.com

Lovely Listing. Als je je huis te koop aanbiedt, dan zet je daar foto's bij. Bij sommige foto's die mensen plaatsen kan je je afvragen of dat wel verstandig is. De meest bizarre koophuisfoto's vind je hier verzameld.
lovelylisting.com

Sexy People. Portretfoto's die je liever heel goed opbergt.
www.sexypeople-blog.com

PhotoshopDisasters. Niet alleen leuk voor Photoshoppers, maar ook om te zien hoe ver tijdschriften gaan in het bewerken van foto's.
photoshopdisasters.blogspot.com

Reacties

Voeg je reactie toe: