Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Rattenstaarten

wo 14 apr 2010 22:06

Je hoeft niet een grote gadgetfreak te zijn om veel kabels te hebben. Achter mijn stereo/tv-installatie, achter mijn bureau met computer en verder in diverse tassen en dozen: veel, heel veel kabels zijn er te vinden.

Tot voor kort lagen of hingen ze er los bij: een erg rommelig en onhandige situatie. Al jarenlang ben ik op zoek geweest naar een goede oplossing en heb van alles geprobeerd: tie-wraps, touwtjes, ijzerdraadjes, klittenband enzovoorts. Er bestaan wel kant-en-klare oplossingen, zoals een mooi stukje klittenband van vijf euro per stuk. Maar ik heb er tenminste tientallen nodig, dus dat zou een erg dure oplossing worden.

Tot ik bij de Gamma zogenaamde rattenstaarten vond. Dit zijn plastic buigzame stokjes met aan het eind een oog waar de staart doorheen kan. Door verdikkingen in de staart kan je zo een lus maken van verschillende groottes.

En de prijs? Een zakje van honderd stuks kost... 65 cent.

Inmiddels heb ik meerdere zakjes gekocht en zijn al heel wat kabels in ons huis netjes bijeengebonden met rattenstaarten. Ook alle losse kabels zijn nu netjes opgerold gemakkelijk te vinden.

Reacties

Voeg je reactie toe: