Edwin's Journaal

<edwin@bitstorm.org>

Gedachten en belevenissen van Edwin Martin.

    Edwins journaal
  1. Archief
  2. Jolies weblog
  3. Leora

Touch screen van mijn iPad vervangen

za 31 maa 2012 13:02

Een tijd geleden vond ik mijn iPad flink bekrast naast de bank liggen. Na wat CSI-werk trokken we de conclusie dat dat is gekomen door glitternagellak van mijn kleine dochter die het spel Talking Gina speelde, waarbij je flink over de buik van de giraf moet wrijven.

Daar zat ik dan, met een iPad waarvan zowel het beeld als de vingerbediening niet meer goed werkt.

Op internet heb ik nog gezocht of je de krassen eruit kon poetsen. Tips met tandpasta, banaan en brasso kwamen voorbij. Brasso haalde wel de scherpte van de krassen eruit, maar daarmee verdween ook weer de oleofobische laag, waardoor het scherm ruwer werd en vingerafdrukken nog prominenter zichtbaar waren. Niet echt een succes, dus.

Zou het niet mogelijk zijn om het aanraakscherm te vervangen? Voor dit soort dingen kijk ik altijd bij de online winkel Deal Extreme in Hong Kong, waar ze allerlei goedkope hardware verkopen. En jawel, daar was de “Genuine Replacement Touch Screen Assembly for Apple iPad 1”. Voor de G3-iPad hebben ze overigens een andere variant.

Vijftig euro, is dat het waard? Ik wilde nog wel een tijdje met mijn iPad 1 doen, dus dat was wel 10% van de aankoopprijs waard.

Dus maar besteld en ruim anderhalf maand kreeg ik het scherm binnen. Dat is best lang. Ik vermoed dat ze heel veel bestellingen opsparen om ze in één keer te kunnen versturen, zodat de verzendkosten lager worden. Voor verzendkosten hoef je nu niets extra te betalen.

Ik had ook een “Professional Phone Disassembly Tool” besteld, maar dat was lang niet sterk genoeg om het scherm uit de iPad te wippen. Ook de bijgeleverde schroevendraaiers waren nutteloos voor de iPad.

Het beste gebruik je een plamuurmes. Zorg ook dat je een torx schroevendraaier maat 5 hebt.

Als je zoekt op disassembling ipad, dan krijg je genoeg filmpjes over hoe je de iPad uit elkaar kunt halen.

Tijdens mijn iPad-reparatie heb ik een reeks foto’s gemaakt, zodat je het proces kunt volgen.

Is het verstandig om dit zelf te doen? Je moet wel heel voorzichtig zijn en een fijne motoriek hebben. Het lastigste was het vastmaken van de drie stekkertjes als je het scherm weer in de iPad plaatst. Heb je de ene vast, dan gaat de ander weer los.

Kijk ook even of de iPad het doet voordat je het scherm naar binnen klikt. Werkt het scherm en het aanraakscherm? Vergeet ook niet het folie aan de binnenkant te verwijderen. Bij het verwijderen van het beschadigde aanraakscherm zijn nogal wat weerhaakjes gesneuveld en dat wil je niet laten gebeuren met je nieuwe scherm.

Nu kan ik weer een tijdje voort met mijn iPad 1, voordat de nieuwe nieuwe iPad uitkomt.

Reacties

Voeg je reactie toe: